Generiek kortingspercentage fosfaatrechten vastgesteld op 8,3%

Het generieke kortingspercentage dat zal gelden bij de introductie van het stelsel van fosfaatrechten is vastgesteld op 8,3%. Melkveehouders krijgen bij introductie van het stelsel fosfaatrechten toegekend op grond van hun fosfaatproductie tijdens de peildatum van 2 juli 2015.

Voor niet-grondgebonden bedrijven wordt daarbij een generieke korting toegepast van 8,3%. De Tweede Kamer heeft bij vaststelling van het wetsvoorstel een aantal uitzonderingen bedongen waardoor het kortingspercentage uiteindelijk hoger is geworden dan anders het geval zou zijn geweest. Zonder deze uitzonderingen was het percentage uitgekomen op 5,1%.

Knelgevallen

Naast een algemene uitzondering voor grondgebonden bedrijven en bedrijven met een relatief klein fosfaatoverschot, zullen ook een aantal nieuwe uitzonderingen worden gemaakt op advies van de Commissie knelgevallen fosfaatrechten:

  • Nieuw gestarte bedrijven krijgen een compensatie van 50% van het verschil tussen de feitelijke melkveebezetting op 2 juli 2015 en de op die datum aanwezige stalcapaciteit (met een drempel van minimaal 10% verschil).
  • Bedrijven die vanwege realisatie van een natuurgebied, de aanleg of het onderhoud van publieke infrastructuur of vanwege een algemene nutsvoorziening een onvolledige veebezetting hadden (met een drempel van minimaal 5% verschil).

De NVM is verheugd dat met het vaststellen van het generieke kortingspercentage een belangrijke stap is gezet in het creëren van meer duidelijkheid voor melkveehouders.

Bron: NVM.nl

Contact

M 06-10318487

E info@nicolethoorn.nl

Stationsweg 5D
8091 AA Wezep

KvK: 08090512
BTW: 809153981B02

Handigediensten

Verkoopmakelaar afnemen wat je nodig hebt!

Wanneer je de verkoop van je woning helemaal uit handen wilt geven bieden we je een full-servicepakket. Je hoeft nergens naar om te kijken. Maar wanneer je zelf ook mee wilt helpen kiezen we graag samen met jou het beste pakket uit, waarbij je zelf kiest welke (deel)diensten je afneemt. Zo maken we samen een verkooppakket op maat.

pakketten bekijken

Gratis waardebepaling aanvragen

Ben je van van plan om je huis te koop te zetten? Ik kom graag bij je langs om kennis te maken en voer geheel vrijblijvend een waardebepaling uit. Een waarde bepaling is geen volledig taxatie rapport, maar wel erg waardevol. Het geeft je inzicht in de marktwaarde en de eventuele verkoopstrategie. Ontdek de mogelijkheden.

Gratis waardebepaling

Voordelige taxaties in en rondom Zwolle

Als een door het Nederlands Register van Taxateurs geregistreerd taxateur is Nicolet Hoorn bevoegd alle voorkomende woning-taxaties in een straal van 20 kilometer rond Wezep uit te voeren, ook om voor Nationale Hypotheek Garantie in aanmerking te komen. Bent u op zoek naar een makelaar in Wezep? Dan bent u hier aan het juiste adres.

lees meer over taxaties

Aankoopmakelaar in Wezep en omgeving

Ook bij het kopen van een woning mag je meer verwachten. Want alleen laten zien wat er in en rond een woning is, is wat ons als NVM aankoopmakelaar betreft niet voldoende. Laten zien wat er allemaal kan, daar gaat het om! Jij bent immers op zoek naar je nieuwe ‘thuis’.

Afspraak maken