Maak tot 31 december 2016 gebruik van belastingvoordeel Starterslening

Starters die een eerste woning willen kopen, maar waarvan de woonlasten te hoog zijn voor hun inkomen, kunnen in aanmerking komen voor een Starterslening. De Starterslening overbrugt het verschil tussen het totaal benodigde bedrag om de woning te kopen en het maximale bedrag dat u bij de bank kunt lenen. Tot 31 december 2016 geldt nog een belastingvoordeel voor de Starterslening.

Hypotheekrenteaftrek

Wie een hypotheek vanaf 2013 heeft afgesloten, start direct met aflossen om voor hypotheekrenteaftrek in aanmerking te komen. De Starterslening is de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij en voldoet daarmee niet aan deze eis. Voor de Starterslening is tot 31 december 2016 een uitzondering gemaakt, zodat het recht op hypotheekrenteaftrek gedurende de hele looptijd van de Starterslening blijft bestaan. Vanaf 1 januari 2017 vervalt dit belastingvoordeel.

Profiteer nog tot 31 december 2016

Wilt u nog profiteren van de Starterlening, dan moet uw Starterslening uiterlijk 31 december 2016 ondertekend zijn bij de notaris door alle partijen (passeren van de akte). Houdt u er rekening mee dat de aanvraagprocedure van een Starterslening ongeveer drie maanden duurt. Als er teveel aanvragen binnenkomen, kan het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) besluiten geen aanvragen meer in behandeling te nemen. 

Toekomst Starterslening

De Starterslening blijft bestaan na 31 december 2016, maar het is nog niet duidelijk in welke vorm. SVn onderzoekt momenteel de mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de Starterslening in aangepaste vorm ook ná 2016 aantrekkelijk blijft. De gemeente Oldebroek heeft de intentie om de Starterslening ook in 2017 aan te bieden.

Contact

M 06-10318487

E info@nicolethoorn.nl

Stationsweg 5D
8091 AA Wezep

KvK: 08090512
BTW: 809153981B02

Handigediensten

Verkoopmakelaar afnemen wat je nodig hebt!

Wanneer je de verkoop van je woning helemaal uit handen wilt geven bieden we je een full-servicepakket. Je hoeft nergens naar om te kijken. Maar wanneer je zelf ook mee wilt helpen kiezen we graag samen met jou het beste pakket uit, waarbij je zelf kiest welke (deel)diensten je afneemt. Zo maken we samen een verkooppakket op maat.

pakketten bekijken

Gratis waardebepaling aanvragen

Ben je van van plan om je huis te koop te zetten? Ik kom graag bij je langs om kennis te maken en voer geheel vrijblijvend een waardebepaling uit. Een waarde bepaling is geen volledig taxatie rapport, maar wel erg waardevol. Het geeft je inzicht in de marktwaarde en de eventuele verkoopstrategie. Ontdek de mogelijkheden.

Gratis waardebepaling

Voordelige taxaties in en rondom Zwolle

Als een door het Nederlands Register van Taxateurs geregistreerd taxateur is Nicolet Hoorn bevoegd alle voorkomende woning-taxaties in een straal van 20 kilometer rond Wezep uit te voeren, ook om voor Nationale Hypotheek Garantie in aanmerking te komen. Bent u op zoek naar een makelaar in Wezep? Dan bent u hier aan het juiste adres.

lees meer over taxaties

Aankoopmakelaar in Wezep en omgeving

Ook bij het kopen van een woning mag je meer verwachten. Want alleen laten zien wat er in en rond een woning is, is wat ons als NVM aankoopmakelaar betreft niet voldoende. Laten zien wat er allemaal kan, daar gaat het om! Jij bent immers op zoek naar je nieuwe ‘thuis’.

Afspraak maken