Najaarseditie NVM Open Huizen Dag succesvol

De deelnemende huizen aan de NVM Open Huizen Dag hebben weer veel belangstellenden getrokken. De NVM Open Huizen Dag blijft daardoor onverminderd populair. Alle deelnemende huizen bij elkaar kregen zo’n 105.000 bezoeken.

“Wel minder woningen die meededen, maar opvallend genoeg niet minder kijkers. Niet gek, gezien de super lage rente en het feit dat het aantal woningen dat te koop staat snel daalt, de markt verkrapt zeker tot circa €350.000”, aldus NVM-woordvoerder Roeland Kimman.

Bezoekers oriënteerden zich weer massaal op een nieuwe woning. De NVM Open Huizen Dag kenmerkte zich door een gezellige drukte. Er waren huizen waar de bezoekers echt in de rij moesten staan om binnen te komen. Sommige woningen trokken meer dan 25 kijkers, maar gemiddeld waren het er zo’n 4 per woning. En helaas ook een beperkt aantal huizen die geen bezoekers ontvingen.

In totaal deden zo’n 29.000 huiseigenaren mee aan deze najaarseditie van de NVM Open Huizen Dag. Dit aantal bedroeg bij de voorjaarseditie in april nog 37.000. Deze teruggang heeft met name te maken met het einde van de crisis, echter procentueel gezien is de NVM Open Huizen Dag qua deelname nog steeds succesvol.

“Er staan nu minder huizen te koop. Dan is het logisch dat er ook minder verkopende deelnemers zijn”, zegt Kimman. “We zijn blij dat de huizenmarkt grotendeels de wind weer in de rug heeft en dat we weer vooruit kunnen kijken. De woningmarkt wordt gestut door de bijzonder lage rente en door aantrekkelijke huizenprijzen in een groot deel van ons land. Naar verwachting zal de rente de komende tijd op een redelijk laag niveau blijven staan.”

Marc Duijndam, CEO van funda, geeft aan dat kijkers goed voorbereid op pad gingen. “In de afgelopen week werd funda in totaal 10 miljoen keer bezocht. Dat is een recordaantal, en dat terwijl er deze editie juist minder huizen meededen.”

De NVM Open Huizen dag wordt elk half jaar gehouden: in het najaar en in het voorjaar. De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag is op zaterdag 1 april 2017 (en dat is geen grap).

Contact

M 06-10318487

E info@nicolethoorn.nl

Stationsweg 5D
8091 AA Wezep

KvK: 08090512
BTW: 809153981B02

Handigediensten

Verkoopmakelaar afnemen wat je nodig hebt!

Wanneer je de verkoop van je woning helemaal uit handen wilt geven bieden we je een full-servicepakket. Je hoeft nergens naar om te kijken. Maar wanneer je zelf ook mee wilt helpen kiezen we graag samen met jou het beste pakket uit, waarbij je zelf kiest welke (deel)diensten je afneemt. Zo maken we samen een verkooppakket op maat.

pakketten bekijken

Gratis waardebepaling aanvragen

Ben je van van plan om je huis te koop te zetten? Ik kom graag bij je langs om kennis te maken en voer geheel vrijblijvend een waardebepaling uit. Een waarde bepaling is geen volledig taxatie rapport, maar wel erg waardevol. Het geeft je inzicht in de marktwaarde en de eventuele verkoopstrategie. Ontdek de mogelijkheden.

Gratis waardebepaling

Voordelige taxaties in en rondom Zwolle

Als een door het Nederlands Register van Taxateurs geregistreerd taxateur is Nicolet Hoorn bevoegd alle voorkomende woning-taxaties in een straal van 20 kilometer rond Wezep uit te voeren, ook om voor Nationale Hypotheek Garantie in aanmerking te komen. Bent u op zoek naar een makelaar in Wezep? Dan bent u hier aan het juiste adres.

lees meer over taxaties

Aankoopmakelaar in Wezep en omgeving

Ook bij het kopen van een woning mag je meer verwachten. Want alleen laten zien wat er in en rond een woning is, is wat ons als NVM aankoopmakelaar betreft niet voldoende. Laten zien wat er allemaal kan, daar gaat het om! Jij bent immers op zoek naar je nieuwe ‘thuis’.

Afspraak maken