Wijzigingen starterslening Oldebroek

De gemeente Oldebroek verhoogt de aankoopgrens voor een starterslening van €220.000,– naar €225.000,–.
Sinds 1 maart 2015 kun je bij de gemeente Oldebroek een Starterslening aanvragen als je voor het eerst een huis koopt. Deze lening overbrugt het verschil tussen het hypotheekbedrag dat nodig is om een bepaald huis te kunnen kopen en het bedrag dat je met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kan lenen van de bank. Als dat niet genoeg is kun je bij de gemeente Oldebroek een extra lening aanvragen.
De Starterslening is voor mensen die nog niet eerder een woning in eigendom hebben gehad.
Leeftijd of binding aan de gemeente Oldebroek of de regio speelt geen rol.
De Starterslening is beschikbaar voor nieuwbouw en bestaande woningen.
De gemeenteraad heeft besloten om de aankoopgrens te verhogen van € 200.000,- naar € 225.000,-. De Starterslening is hierdoor voor meer mensen beschikbaar. Het bedrag dat je bovenop de hypotheek kunt lenen blijft maximaal € 25.000,-. Dat verandert niet.

 

Voordelen van de Starterslening zijn dat:
– deze de eerste drie jaar maandlastenvrij is,
– de lening fiscaal aftrekbaar is,
– de lening wordt geborgd door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen met Nationale Hypotheek Garantie.

Wetswijziging per 1 januari 2017
Als gevolg van een wetswijziging is het vanaf 1 januari 2017 verplicht dat er bij een Starterslening iedere maand eenzelfde bedrag aan aflossing en hypotheekrente wordt afgelost om voor hypotheekrenteaftrek in aanmerking te komen. Om toch de bovengenoemde voordelen te behouden moet een Starterslening die na 31 december 2016 passeert bij de notaris samen met een Combinatielening worden verleend. De Starterslening bestaat vanaf dat moment uit 2 delen:
1. Een leningsdeel dat annuïtair wordt afgelost: de Starterslening.
2. Een leningsdeel dat oploopt: de Combinatielening.
Als gevolg van deze wijziging worden alle aanvragen die binnenkomen na 1 oktober2016 onder de nieuwe voorwaarden behandeld.

Contact

M 06-10318487

E info@nicolethoorn.nl

Stationsweg 5D
8091 AA Wezep

KvK: 08090512
BTW: 809153981B02

Handigediensten

Verkoopmakelaar afnemen wat je nodig hebt!

Wanneer je de verkoop van je woning helemaal uit handen wilt geven bieden we je een full-servicepakket. Je hoeft nergens naar om te kijken. Maar wanneer je zelf ook mee wilt helpen kiezen we graag samen met jou het beste pakket uit, waarbij je zelf kiest welke (deel)diensten je afneemt. Zo maken we samen een verkooppakket op maat.

pakketten bekijken

Gratis waardebepaling aanvragen

Ben je van van plan om je huis te koop te zetten? Ik kom graag bij je langs om kennis te maken en voer geheel vrijblijvend een waardebepaling uit. Een waarde bepaling is geen volledig taxatie rapport, maar wel erg waardevol. Het geeft je inzicht in de marktwaarde en de eventuele verkoopstrategie. Ontdek de mogelijkheden.

Gratis waardebepaling

Voordelige taxaties in en rondom Zwolle

Als een door het Nederlands Register van Taxateurs geregistreerd taxateur is Nicolet Hoorn bevoegd alle voorkomende woning-taxaties in een straal van 20 kilometer rond Wezep uit te voeren, ook om voor Nationale Hypotheek Garantie in aanmerking te komen. Bent u op zoek naar een makelaar in Wezep? Dan bent u hier aan het juiste adres.

lees meer over taxaties

Aankoopmakelaar in Wezep en omgeving

Ook bij het kopen van een woning mag je meer verwachten. Want alleen laten zien wat er in en rond een woning is, is wat ons als NVM aankoopmakelaar betreft niet voldoende. Laten zien wat er allemaal kan, daar gaat het om! Jij bent immers op zoek naar je nieuwe ‘thuis’.

Afspraak maken